music Χάρις Αλεξίου – Ξημερώνει-Φευγω

music Χάρις Αλεξίου - Ξημερώνει-Φευγωmusic Χάρις Αλεξίου – Ξημερώνει-Φευγω
1) Ξημερώνει (Α.Βαρδή-Χ.Αλεξίου) 2) Φεύγω (Α.Βαρδή-Χ.Αλεξίου) με τη Χάρις Αλεξίου από τη συναυλία που διοργάνωσε το περιοδικό «Ντέφι» στο Λυκαβηττό τον Ιούνι…

music Χάρις Αλεξίου – Ξημερώνει-Φευγω

7 thoughts on “music Χάρις Αλεξίου – Ξημερώνει-Φευγω

  1. youtube.com/watch?v=k4P1wUybjTs&list=PLD5228440BB0D12B1

    εδω υπαρχει ως βιντεο,υπαρχει σχεδον ολη η συναυλια αποσπασματικα 😉

  2. Τι ευχάριστη έκπληξη! Το έψαχνα εδώ και 20 περίπου χρόνια! Είχα δει ολόκληρη τη συναυλία σε κάποιο τοπικό κανάλι της θεσσαλονίκης, πιθανότατα το tv100 (φαντάζομαι ήταν πειρατική η μετάδοση) όντας φοιτητής, κάπου το 1994 ή 1995. Δεν είχα βίντεο και δεν ευτύχησα να το γράψω κι έκτοτε καταριέμαι τον εαυτό μου. Μετά ήταν το “ολα σε θυμίζουν” (το θυμάμαι σαν χτες, τέτοια εντύπωση μου είχε κάνει η συναυλία). Νικολόπουλος μπουζούκι, Γανωσέλης στα πλήκτρα… Μια Ελλάδα που έχει μείνει μόνο σαν ανάμνηση.

  3. Απολαμβάνοντας το “φεύγω” είδα για μια ακόμη φορά πόσο μπροστά ήταν ο Γανωσέλης για τα δεδομένα της εποχής.
    Κατ’ αρχήν παίρνει όλο το κομμάτι πάνω του. Ο ήχος του clav από αναλογικό συνθεσάιζερ, το jazz organ στη συνέχεια και τα sweeps στα αναλογικά strings όλα τα λεφτά!

  4. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Γανωσέλης υπήρξε ενορχηστρωτής του Δίσκου “Φοβάμαι” του Παπακωνσταντίνου, μια ενορχήστρωση
    από άλλο πλανήτη για τις τότε ενορχηστρώσεις (χρησιμοποιούσε Oberheim, DX-7 και άλλα συνθεσάιζερ).
    Αρκεί να ακούσει κανείς το “έλα να με βρεις” για να καταλάβει. Είναι κάπως off-topic, αλλά ίσως είναι χρήσιμα αυτά για όσους το ψάχνουν το θέμα λίγο παραπάνω.
    Και οι δύο εκτελέσεις είναι ανώτερες αυτών του στούντιο, εννοείται.

  5. Φωνη σαν της Χαρουλα μας δε θα υπαρξει ξανα..Χαρουλα μου να σαι παντα καλα και οπως λεει και το τραγουδι ”μια καρδια εχω μονο μια καρδια που για σενα κλαιει καθε βραδυα”..Χαρουλα μου να σαι παντα καλα!!!

  6. Ευχαριστώ πολύ. Την είχα ήδη βρει αυτή τη συναυλία σε κομμάτια, αλλά η ποιότητα του ήχου υπολείπεται πολύ σε σύγκριση με αυτό το βίντεο.

  7. (συνέχεια) Υπάρχει κι αυτός ο περιορισμός στο μέγεθος του κειμένο στο youtube, προφανώς για να αποτρέπει ενθουσιώδεις φίλους σαν κι εμένα!
    Μήπως τυγχάνει να έχεις το όλα σε θυμίζουν που έπεται; Θα σου ήμουν ευγνώμων!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *