music Δημήτρης Μητροπάνος – Άλλος για Χίο τράβηξε – Mitropanos

music Δημήτρης Μητροπάνος  -  Άλλος για Χίο τράβηξε - Mitropanosmusic Δημήτρης Μητροπάνος – Άλλος για Χίο τράβηξε – Mitropanos
Στα καλντερίμια συζητούν ως το πρωί γειτόνοι μα σκοτεινιάζει ο καιρός και στις καρδιές νυχτώνει Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει Σε πανηγύρι και γιορτή απ’ την Αγιά Μαρκέλλα σ’ αγόρασα χρυσή κλώστη και κόκκινη κορδέλα Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε κι άλλος για Μυτιλήνη κι άλλος στης Σύρας τα στενά αίμα και δάκρυα πίνει

music Δημήτρης Μητροπάνος – Άλλος για Χίο τράβηξε – Mitropanos

20 thoughts on “music Δημήτρης Μητροπάνος – Άλλος για Χίο τράβηξε – Mitropanos

  1. ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΣΙ. ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (V.I.P ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ@@)

  2. νομιζεις! ακουσε το προσεκτικα και θα καταλαβεις οτι το τραγουδι αυτο γραφτηκε για τα παιδια που μαζευε και απομακρυνε σε ασφαλεστερες περιοχες η κυβερνηση κατα τη διαρκεια του εμφυλιου πολεμου μετα τον β’ παγκοσμιο πολεμο για να τα γλιτωσει απο το αναγκαστικο παιδομαζωμα των κομμουνιστων προκειμενου να τα στρατολογησουν εναντιον του εθνικου στρατου με σκοπο την καταληψη της εξουσιας της ελλαδας.

  3. αληθεια ειναι. κι εγω δεν το’ξερα μεχρι που πριν τεσσερα χρονια γνωρισα ενα απο εκεινα τα…παιδια. ποσα εχουμε να μαθουμε ακομα που καποιοι επιμελως μας κρυβουν…!

  4. Yparxoun 4 an8ropoi anamesa mas pou den exun 4ixi oute mporoun na akousoun mousiki me poiotita kai gnisia laiki foni!!!!!!

  5. Άμα είναι έτσι, είναι μεγάλη ειρωνία να το τραγουδά ο Μητροπάνος που ήταν μια ζωή φανατικός κομμουνιστής απο οικογένεια που πολέμησε στον εμφύλιο στο πλευρό όσων έκαναν παιδομαζώματα και μελιγαλάδες. Πραγματικά ντροπή του.

  6. Άλλος για Χίο τράβηξε πήγε…σε πανηγύρι και γιορτή απ’ την Αγιά Μαρκέλλα,σ’ αγόρασα χρυσή κλωστή και κόκκινη κορδέλα… εμπνέει λέμε το νησί!….ΑΘΑΝΑΤΟΣ!!!!

  7. εφυγε κι αλλος ενας “ογκόλιθος “ του ελληνικού τραγουδιού….

  8. ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΧΙΟ ΤΡΑΒΗΞΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΦΛΑΜΠΟΥΡΕΣΙ. ΑΡΙΑΔΝΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ (V.I.P ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΣ@@)

  9. εχεις δικιο…οταν πιστευεις οτι ολοι ακουν αυτα τα χαζοχαρουμενα τραγουδακια καποιοι ακουν ανομη Μητροπανο…γιατι ειμαστε ΕΛΛΗΝΕΣ!!!

  10. Πόσοι αραγέ να ξέρουν πως το τραγούδι γράφτηκε για τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας;

  11. δεν πεθανες αθανατε ζεις για παντα στις ψιχες μας μεχρι να πεθανουμε και εμεις

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *